Tractament Despigmentant

Ara disposem d'un tractament per eliminar aquestes taques de la cara tan difícils de controlar i dissimular.

En tres o cuatros sessions podem millorar un aspecte donant a la cara la pell que es mereix.

 

QUÈ ÉS EL CLOASMA?

Habitualment les taques facials bru fosques, simètriques amb vores precises o difuminats i limitats a la cara sobretot a la regió centrofacial, es denominen CLOASMA.

El cloasma apareix en el 50-75% de les embarazdas i per això es denomina també “taques de l'embaràs”. No sempre desapareixen després de l'embaràs i és més evident en morenes que en rosses.

Gairebé sempre la llum solar ho empitjora, per això s'accentua a l'estiu. Pot repetir-se en altres embarassos, durant la presa de anovulatorios, i augmentar en successius períodes menstruals. En etapes molt properes a la menopausa es desenvolupen formes molt intenses.

 

PEELING DESPINGMENTANTES PER A LA SEVA PELL ENFOSQUIDA

Consisteix a aplicar una solució sobre les regions de pell pigmentada, d'aquesta manera paralitzem i eliminem l'excés de pigment de les capes de la pell. A més ens ofereix els beneficis propis d'un peeling superficial en portar incorporat àcid glicólico en la seva formulació.

Durant la consulta el seu metge li dirà com va a se rla millorança que es pot aconseguir amb aquest tipus de tractament. Les contraindicacions són les mateixes que en qualsevol peeling.

 

QUÈ PUC ESPERAR DESPRÉS DEL TRACTAMENT?

Vostè podrà reprendre les seves activitats normals després del tractament.

La reacció al peeling despigmentable és similar a la dels peeling superficials i mitjans. Generalment origina una descamació durant alguns dies, no obstant això en la primera sessió pot no produir-se. El pacient ha d'aplicar tots els dies crema hidratante sobre la zona tractada. Al principi la pell nova tindrà una coloració rosada i conforme passin els dies tornarà a la normalitat. Solen ser necessàries entre 4 o 5 sessions para fa desaparèixer gairebé per complet els rastres de pigmentació, depenent de la profunditat del pigment poden ser necessàries més sessions.

El cloasma expressa certa predisposició genètica i racial i hiperfunción melanocitaria localitzada per estímul de la MSH i estroprogestágenos. Normalment manifesta una sobrecàrrega pigmentaria en els propis melanòcits, queratinoblastos i estrats malpighianos immediats encara que també pot ser dèrmic per fagocitosi de melanina pels macròfags. És per això que el tractament pot ser ineficaç de vegades o requerir més sessions. La predisposició segueix aquí, per la qual cosa la reaparició d'aquestes taques una vegada eliminades pot donar-se si descurem la protecció solar

És important per això evitar l'exposició solar o usar un factor de protecció 15 enfront de rajos UV-A y UV-B no només després del tractament sinó després per evitar la recidva.

 

ÉS VOSTÈ UN CANDIDAT PER Al TRACTAMENT DESPIGMENTANTE?

El peeling despigmentante pot millorar de forma eficaç àrees de pigmentació irregular, taques de la vellesa, cloasma, etc.

Un peeling despigmentante no resoldrà la pigmentació per sempre sinó que no l'eliminarà d'una forma eficaç. Després vostè haurà de cuidar i protegir la pell de la radiació solar.

 

COM ES REALITZA EL TRACTAMENT?

La majoria dels peelings despigmentantes es realitzen de forma ambulatoria en la consulta del metge. Depenent del tipus de pell i de pigmentació, el seu metge li orientarà sobre la freqüència i nombre de sessions necessàries fins a completar el tractament. Normalment són necessàries entre 4 i 5 sessions mensuals. El seu metge va a seleccionar la substància química adequada i aplicarà la solució en diferents àrees de la pell.

La majoria dels pacients van a experimentar durant el peeling despigmentante una sensació de calor que pot durar entre uns deu minuts o més, seguit d'una sensació de picazón. No és necessari anestèsia en aquests procediments.

Recordi seguir totes les instruccions que li indiqui el seu metge després del tractament.