Peelings

LA PELL ÉS L'ÒRGAN MÉS GRAN DEL NOSTRE COS

Està composta de milions de cèl·lules que ens protegeixen del medi ambient i ens regulen la nostra temperatura corporal. Cada dia, milers de cèl·lules moren, es descaman i són reemplaçades per noves cèl·lules.

A mesura que passen els anys, aquest procés es fa més lent. La nostra pell es torna més apagada, i apareixen en ella taques fosques, arrugues i altres senyals de dany solar i envelliment.

 

PEELINGS QUÍMICS PEL REJUVENECIMIENTO DE LA SEVA PELL

Els peeling químics s'han utilitzat des de fa més de cent anys per crear una descamació controlada de les cèl·lules alterades. Consisteix a aplicar una solució sobre la pell per eliminar totes les cèl·lules mortes i per estimular la producció de cèl·lules noves. El peeling químic aconsegueix reduir les arrugues i restaurar la pell cap a un aspecte més juvenil.

Durant la consulta el seu metge li dirà el tipus de millorança que vostè podrà aconseguir. És necessari prendre una història mèdica completa i examinar el tipus de pell i pigmentació que vostè té per determinar si és vostè un bon candidat a realitzar un peeling químic.

 

QUÈ HA D'ESPERAR DESPRÉS DEL TRACTAMENT?

Les reaccions als peelings químics són similars als d'una cremada solar. Pot oscil·lar des d'una reacció lleugera fins a més severes. General,ens, com més profund sigui el peeling, més llarga serà la recuperació.

Un peeling superficial normalment origina un petit enrogiment, i en algunes ocasions (a alta concentració) una mica de descamació durant diversos dies. Durant aquest període és important dur a terme una bona higiene i hidratació facial.

Al principi la pell nova després del peeling tindrà un color semblat al d'una cremada solar. Aquesta coloració gradualment remetrà cap a una tonalitat rosada. Pot començar a aplicar-se cosmètics al voltant de la segona setmana.

Després del peeling químic la pell estarà més tirant, més tersa, més juvenil i més llisa.

És important que després de cada peeling vostè eviti exposar-se al sol. La nova pell és molt sensible i susceptible de lesió solar. Deu sempre aplicar-se un protector solar enfront de rajos UV-A i UV-B amb un factor de protecció elevat, vint minuts abans de sortir de casa. Tot el tractament després del peeling li serà indicat pel seu metge per assegurar-se que la curació és l'adequada.

No oblidi esmentar qualsevol història d'infecció viral, sensibilitat al sol o tractament cutani previ, tals com dermabrasión o tractament amb Roacután en els últims sis mesos.

 

QUINS PROBLEMES PODEN MILLORAR AMB EL PEELING QUÍMIC?

El peeling químic pot millorar de forma eficaç una gran varietat de problemes cutanis, incloent arrugues fines, pigmentació irregular, pell danyada pel sol, etc.

Un peeling químic mai és substitut d'un estirament facial. Tampoc pot eliminar la pell penjant o laxa. No obstant això, en molts casos un peeling químic pot realitzar-se en combinació amb aquests procediments.

 

COM ES REALITZA EL TRACTAMENT?

Els peelings químics poden realitzar-se en la cara, en el coll, pits, mans, fins i tot en braços i cames. La majoria dels peelings es realitzen de forma ambulatoria en la consulta del metge. Depenent del tipus de pell i dels resultats desitjats el seu metge li recomanarà un peeling superficial o mitjà. El seu metge va a seleccionar la substància química adequada (àcid glicólico, àcid tricloroacético, resorcinol, etc…) i aplicarà la solució en diferents àrees de la pell.

La majoria dels pacients van a experimentar durant el peeling una sensació de calor i de coïssor que pot durar entre uns deu segons o més, seguit d'una sensació de picazón. No és necessari anestèsia per a aquests procediments.

Recordi seguir totes les instruccions que li indiqui al seu metge després del tractament.