Toxina Botulínica

Botox-barcelona-samper-45567452.jpgGràcies a un nou ús del medicament conegut com a toxina botulínica, les arrugues facials d'expressió poden ser espectacularment millorades. Aquest procediment conegut com quimiodenervación cosmètica millora sobretot l'aspecte de les arrugues que formen el entrecejo, l'arrugues del front i les arrugues que es formen al voltant dels ulls.

 

QUÈ ÉS I COM FUNCIONA LA TOXINA?

Azzalure® o Vistabel® orrespon al nom comercial de la toxina botulínica tipus A que es presenta en forma de vial injectable liofilizado.

L' Azzalure o Vistabel actua bloquejant impulsos que parteixen de les terminacions nervioses i que contacten amb la musculatura facial. Es relaxen els músculs de tal manera que no es poden contreure. Al no contreure's el múscul, la pell que estigui per damunt roman llisa. La musculatura facial que no s'ha tractat es contreu d'una manera totalment normal, de tal manera que l'expressió facial normal no s'altera.

 

SÓN SEGURS ELS TRACTAMENTS AMB TOXINA BOTULINICA?

Les injeccions de Toxina Botulínica es vénen utilitzant amb eficàcia i seguretat des de fa més de deu anys per tractar diversos trastorns neurològics i oftalmológicos. Des de fa uns 5 anys es ve utilitzant per millorar les arrugues dinàmiques de la cara..

 

COM ES FA EL TRACTAMENT?

La denervación cosmètica amb Azzalure® o Vistabel® és un procediment senzill. Utilitzant unes agulles molt petites, s'injecta una quantitat molt petita de toxina en zones molt precises de la cara. El dolor associat amb aquestes injeccions és mínim en ser l'agulla d'un diàmetre molt fi. No es requereix anestèsia local. Vostè pugues de forma immediata remprender les tasques i activitats normals.

 

HI HA CASOS EN els quals NO ES PODEN UTILITZAR?

El seu metge li advertirà sobre algunes de les contraindicacions que té la tècnica. Aquesta contraindicado si existeix: Al·lèrgia a un dels components. Quan existeixen trastorns generalitzats de l'activitat muscular. Tractament concomitant amb antibiòtics aminoglucósidos o espectinormicina. Si hi ha inflamació (per exemple cirurgies recents) o infecció en el punt d'injecció. En embarassades i lactància també està contraindicado.

 

HI HA ALGUN EFECTE SECUNDARI?

El risc de qualsevol efecte col·lateral depèn dels músculs que s'hagin injectat. L'efecte col·lateral més comú que podria ocórrer és la formació d'un petit hematoma a la zona de la injecció que es poden tapar amb maquillatge. En alguns casos la toxina pot emigrar i causar una feblesa temporal dels músculs d'al voltant. En casos rars s'ha descrit una feblesa de la parpella o una asimetria en l'expressió facial. El seu metge discutirà tot això amb vostè abans del tractament. A causa que els efectes del Azzalure® o Vistabel® són completament reversibles, qualsevol efecte col·lateral va a ser temporal i va a durar unes poques setmanes.

 

QUINS RESULTATS PUC ESPERAR?

Si les arrugues dinàmiques de la cara li fan semblar de major edat, la denervación amb Azzalure® o Vistabel® pot donar-li un ASPECTE MÉS JUVENIL I AGRADABLE.

No obstant això, aquest procediment no poden millorar les arrugues a causa de l'envelliment i al dany produït pel sol. Les injeccions de toxina botulínica tampoc van a millorar la flacidez ni el descolgamiento cutani.

 

QUINS SÓN LES LIMITACIONS DE LA TOXINA BOTULINICA?

El metge ha d'advertir-te que l'inici dels efectes no s'aprecien fins als 3-7 dies després de la injecció.

Desafortunadament l'efecte de les injeccions és variable, però sol durar entre 4 a 5 mesos després dels quals es torna a la situació inicial, és a dir, que les manifestacions clíniques són completament transitòries. Si ho desitja, les injeccions poden repetir-se dues o tres vegades a l'any.

 

QUINS AVANTATGES TÉ?

És un procediment senzill i segur que no requereix anestèsia. El tractament és ràpid en uns 20 minutos aproximadament es poden realitzar la injecció de 2 àrees facials. Vostè pot, de forma immediata, remprender les tasques i activitats normals.

 

COM PUC SABER SI JO SÓC UNA CANDIDATA PER AZZALURE® o VISTABEL®?

Si li agradés saber més sobre la toxina botulínica com a opció dermocosmética i saber si vostè és una candidata al mateix, concretarem una cita per informar-li.