Bodylift. Demorlipectomies

bodylift-demolipectomias18025737.jpgEn pacients que han tingut grans augments de pes i pèrdua posterior, o en dones que han tingut diversos embarassos, sol haver-hi una flacidez general de la pell sobretot de l'abdomen, els flancs, cuixes, glutis i braços.

 

La demolipectomíes poden millorar l'aspecte del cos restaurant la tensió cutània normal. És convenient recalcar que la dermolipectomía no és una intervenció destinada a fer perdre pes, sinó a eliminar el sobrant cutani i gras. Per això, és convenient aconseguir abans un pes aproximat ideal, i això s'aconsegueix mitjançant la supervisió d'un equip multidisciplinari que li ajudarà a aconseguir el seu pes més adequat, entre els professionals que li ajudaran a aquest objectiu destaquen les especialitats de cirurgia plàstica, anestèsia, cirurgia general, gastroenterología, nutrició i altres professionals com a infermeres, psicòlegs clínics i fisioterapeutes, entre uns altres.

 

L'èxit en la pèrdua de pes per l'ajust dietètic amb o sense ús de pilota intragástrico o cirurgia bariática s'associa amb dos tipus d'efectes secundaris:

 

- Laxitud excessiva de plecs cutanis: Existeix una gran variació individual en la tensió i elasticitat de la pell. Una pèrdua de pes de 30 quilos pot ser tan problemàtica com una de 80 quilos, depenent del pacient en qüestió. La qualitat de la pell varia també entre diferents regions anatòmiques. La majoria dels pacients consideren l'abdomen com la seva principal preocupació pel que fa a contorn corporal. Poden ser similarment problemàtics els braços, la regió crural o la mama.

- Greix persistent a certes regions: Això depèn en gran manera del tipus d'obesitat. L'objectiu de la cirurgia plàstica en aquest context és un contorn corporal equilibrat amb l'escissió de pell i greix a l'excés. A això s'afegeix el benefici de la simple pèrdua de pes associada al procediment, encara que aquesta ens ea l'objectiu principal del tractament.

 

ON COMENÇA LA LABOR DEL CIRURGIÀ PLÀSTIC:

Normalment comencem amb l'àrea que representa una major preocupació i incomoditat al pacient; en la majoria dels casos l'abdomen. Alguns pacients prefereixen començar amb una reducció mamària perquè la recuperació de la cirurgia és més ràpida, podent d'aquesta forma tornar aviat a la seva activitat laboral. Per a alguns, malgrat la incomoditat que el plec abdominal els produeix, prefereixen alterar abans el contorn facial per ser un àrea més exposada.

 

EN QUÈ CONSISTEIXEN AQUESTES INTERVENCIONS?

Aquest tipus d'intervencions es realitzen habitualment sota anestèsia general.

La part més important de la intervenció és el disseny previ de les incisions que es duran a terme, el seu cirurgià realitzarà una planificació minuciosa basant-se en uns patrons preestablerts i modificant-les en cada cas particular. La intervenció consistirà a ressecar tota la zona de la pell i greix inclòs en aquests dissenys previs. Es realitzaran uns punts d'aproximació sobre les fascias superficials i profundes. Normalment es deixen uns drenatges que es retiren a l'alta hospitalària.

El desenvolupament de la tècnica de liposucción permet en alguns pacients una limitació de l'alliberament de la pell.

 

 

QUINES ZONES TRACTEN MÉS FREQÜENTMENT

Abdomen. És l'operació més freqüent (80%). La seva finalitat és eliminar l'excés de greix i pell sobre i sota el nivell del melic, així com la reparació de músculs excessivament distesos per previs embarassos o per l'excés de greix previ a la pèrdua de pes. L'excés adipós a la regió suprapúbica també pot ser corregida durant aquesta mateixa operació (rejuvenecimiento púbic). El pacient roman ingressat un o l'endemà passat de l'operació. Depenent del tipus d'ocupació, la tornada a l'activitat laboral es produeix al voltant d'un mes després de la cirurgia.

 

Reducció mamària: La deformitat mamària té important impacte en el benestar físic i psicològic de les pacients. Les pacients solen afligir dolor d'esquena, coll i espatlles en casos de sobrepès mamari. L'objectiu de la cirurgia és retornar a la mama una forma i volum dins de la normalitat. La cirurgia és relativament ràpida, i el període d'hospitalització variable (entre 1 i 2 dies). En pacients amb grans reduccions mamàries les cicatrius són considerables, però recents tècniques permeten que siguin cada vegada de menor longitud. Amb els consegüents beneficis en una recuperació més ràpida i en el plànol estètic.

 

Zona interna de la cuixa. Lifting crural: El grossor del plec de pell i grassa és especialment reduït en aquesta regió de la cara interna de la cuixa. En molts casos, a mesura que el pacient perd pes, es produeix un plec penjant (cutani i gras) que causa molta incomoditat al pacient generant un problema estètic i funcional amb el fregament en caminar. La cirurgia és eficaç i en ella es resseca freqüentment un pes d'1.5 quilograms de cada cuixa. La ferida pot tenir una curació lenta, donada la mobilitat de la zona i que es poden produir seromas (per la densitat de gots limfàtics a la regió). En general, el grau de satisfacció per part dels pacients és, no obstant això, alt.

 

Torsoplastia. “Bodylift”: Es duu a terme l'elevació de la regió glútea, maluc i pública i implica una cicatriu al voltant de tota la circumferència corporal a nivell de la cresta ilíaca. La cicatriu se situa normalment de manera que no és visible amb vestit de bany. Si cal, en aquest procediment es duu a terme liposucción de la regió glútea i lateral del maluc. Es tracta de cirurgia major, tant per les dimensions, com pel pes de teixit ressecat, com per la durada de la intervenció. L'àrea intervinguda és extensa (abdomen, malucs, cuixes, regió glútea), la qual cosa fa a aquesta intervenció particularment invasiva. El període de recuperació és més llarg que en els casos anteriors. Els resultats obtinguts poden ser molt satisfactoris.

 

Braços. Braquioplastia: És la correcció de pell flácida en la part interna del braç. L'excés de greix i pell es converteix per a aquests pacients en un problema a l'hora de vestir-se, així mateix és també una preocupació estètica notable. L'operació corregeix el contorn del braç. La inevitable cicatriu se situa en la cara interna del braç, on és menys visible. Aquesta operació és relativament ràpida i pot ser combinada, si cal, amb la reducció mamària.

 

Cara. Lifting facial-cervical: S'aconsegueix l'elevació de teixit facial i de coll. El Lifting (o elevació) facial redueix la laxitud dels teixits de la cara i coll. El resultat obtingut així com la durada del mateix, es veu directament influenciats per l'estructura òssia de pacient, l'elasticitat i estat de salut de la seva pell, així com de la genètica del pacient. L'objectiu amb aquesta operació és un pacient amb bona aparença per a la seva edat cronològica, i també obtenir una millor definició del contorn facial i cervical. Les incisions quirúrgiques utilziadas se situen estratéticamente en relació amb els plecs naturals de l'orella, retro-auricular i en el cuir cabellut. Les incisions es fan de la menor longitud possible, tenint en compte el grau de laxitud i excés de pell. Si cal, part de l'excés gras és corregit, així com la musculatura excessivament distesa. La pell s'eleva i l'excés és ressecat.

 

COM SÓN LES CICATRIUS?

La cicatriu residual queden els més ocultes possibles, en la part inferior de l'abdomen queda coberta amb un “bikini”, en el plec inguinal o en la cara interna del braç depenent de la zona a tractar.

Les cicatrius aniran aclarint-se i millorant amb el transcurs dels mesos fins que la maduració cicatricial sigui completa. No obstant això, hi ha gran variació quant a la cicatriu residual que depèn, a part de la tensió a la qual està sotmesa, de la qualitat individual de cicatrització.

Més que en cap intervenció de cirurgia estètica val la frase del cirurgià fa la sutura, però el pacient la cicatri.

 

QUINS RISCOS HI HA?

En aquest cas, l'objectiu de la cirurgia és un aspecte facial més ferm i terso. El color, la complexió de la pell, pot canviar després de l'operació. És possible que el pacient experimenti una sensació de entumecimiento i d'enduriment de la pell de cara i coll. És normal una disminució de la sensibilitat, que es recupera al cap d'alguns mesos. En el pacient amb gran pèrdua de pes la curació és normalment més lenta del normal. Caldrà esperar setmanes, en ocasions mesos, perquè es consolidi el resultat final.

 

El seu cirurgià li explicarà en la consulta cuales són els objectius del tractament quirúrgic, les seves limitacions, complicacions i efectes secundaris, ajustant-se a les teves necessitats i circumstàncies individuals. Com succeeix per a altres tractaments de cirurgia plàstica, en aquest cas la combinació programada amb els altres especialistes implicats en el tractament, és essencial.