Abdominoplastia

abdominoplastia60166513.jpgLa tendència actual de la moda, especialment quant a vestits de bany, va cap a una mínima ocultació i a exposició de parts del cos cada vegada majors. En pacients que han tingut grans augments de pes i pèrdua posterior, o en dones que han tingut diversos embarassos, sol haver-hi una flacidez general de la pell de l'abdomen, moltes vegades combinada amb una flacidez concomitant dels músculs subjacents de la paret abdominalo. La abdominoplastia pot millorar l'aspecte de l'abdomen tornant a tibar la pell abdominal muscular i restaurant la tensió cutània normal.

 

És convenient recalcar que la dermolipectomía abdominal no és una intervenció destinada a fer perdre pes, sinó a ressecar el sobrant cutani i gras abdominal i a restaurar la tensió normal de la paret muscular de l'abdomen. Per això és convenient aconseguir abans un pes aproximat ideal.

 

LA CIRURGIA

La intervenció es realitza habitualment sota anestèsia general. El cirurgià practica una incisió immediatament per sobre del borrissol pubiano, que arriba fins a ambdues malucs. A través d'aquesta incisió, allibera la pell de l'abdomen per permetre-la descendir. Per evitar que la pell es porti cap avall el melic, es desinserta de la pell circumdant, per posteriorment permetre-ho emergir a través d'un orifici en la nova pell tibada. El melic mateix no canvia de posició en la intervenció, si ben el cirurgià disposa d'aquesta possibilitat si estigués situat en una posició anòmala. A través de la mateixa incisió, s'aproximen els músculs abdominals que han cedit, restaurant la tensió de la paret abdominal. Per fi, es resseca el sobrant cutani.

El temps d'hospitalització sol ser d'un dia i habitualment es recomana portar una faixa durant el postoperatorio.

 

POSTOPERATORI

La cicatriu residual queda immediatament al voltant del melic i en la part inferior de l'abdomen on queda coberta per un “bikini” o vestit de bany.

Les cicatrius al voltant del melic i l'abdomen inferior, aniran aclarint-se i millorant amb el transcurs dels mesos fins que la maduració cicatricial sigui completa. No obstant això, hi ha una gran variació quant a la cicatriu residual que depèn, a part de la tensió a la qual està sotmesa, de la qualitat individual de cicatrització. Més que en cap intervenció de cirurgia estètica val la frase que "el cirurgià fa la sutura, però el pacient la cicatriu".