Ginecomàstia

ginecomastia61697980.jpgGinecomàstia és un terme mèdic que ve de la paraula grega usada per definir “mames similars a les de la dona”. Encara que ens és freqüent sentir parlar d'aquest problema, actualment és bastant comú. S'estima que la ginecomàstia afecta a un 40-60% dels homes. I pot afectar a una sola mama o a les dues. Encara que certes drogues o medicaments i alguns problemes mèdics poden estar units al sobredesarrollo de la mama masculina. En la gran majoria dels casos no hi ha causa coneguda. Per a homes preocupats per la seva aparença, la reducció de la mama pot ser d'utilitat. El procediment lleva gasa i teixit glandular de les mames, i en casos extrems també extirpa pell sobrant, donant lloc a un tòrax pla, ferm, i ben contornejat.

 

SÓC CANDIDAT PER A la INTERVENCIÓ?

La cirurgia per a la correcció de la ginecomàstia pot realitzar-se en homes sans, emocionalment estables, de qualsevol edat. El millor resultat s'obté quan la pell és elàstica i ferma i s'adapta al nou contorn corporal.

Pot desaconsellar-se la cirurgia en homes obesos o amb sobrepès que no hagin intentat primer corrgir el problema amb exercici o pèrdua de pes. Tampoc són considerats bons candidats, individus que prenguin alcohol a l'excés o fumin derivats de l'haixix. Aquestes drogues juntament amb els esteroides anabolizantes poden causar ginecomàstia. Per tant, aquests pacients han de canviar d'hàbits prèviament per veure si la plenitud de la seva mama disminueix, abans de considerar cirurgia.

 

ÉS SEGURA LA INTERVENCIÓ?

Quan es realitza la cirurgia de reducció mamària per un cirurgià plàstic qualificat, les complicacions són infreqüents i generalment menors. De qualsevol manera com en qualsevol cirurgia, sempre hi ha certs riscos.

 

TIPUS D'ANESTÈSIA:

La correcció de les mames augmentades en homes pot realitzar-se sota anestèsia general, o en alguns casos sota anestèsia local i sedació.

 

TÈCNIQUES

Si la ginecomàstia consisteix fonamentalment en un excés de teixit gras, utilitzem la liposucción per retirar-ho. Si embargament, com sempre existeix certa quantitat de teixit glandular, la nostra preferència és mitjançant incisió periareolar inferior i resección quirurgica. Mitjançant aquesta última tècnica es controla millor el sagnat, el postoperatorio és molt menys dolorós i cal portar un embenatge molt senzill i menys incòmode que amb la liposucción.

En casos extrems, quan es lleven grans quantitats de greix o glàndula, la pell pot no ajustar bé amb el nou contorn corporal, és en aquests casos, que l'excés de pell ha de ser extirpat per permetre a la pell restant reajustés correctament al nou contorn mamari.

 

DESPRÉS DE LA CIRURGIA

Li aconsellarem que limiti la seva activitat física al principi, evitant exercicis pesats durant tres setmanes. En general, estarà aproximadament un mes, abans que pugui tornar a la seva activitat física normal.

Ha d'evitar l'exposició de les cicatrius al sol almenys durant sis mesos.

Els resultats del procediment són significatius i permanents. Si les seves expectatives són realistes, els canvis seran bons i estarà satisfet amb el seu nou aspecte.