Reducció Mamària

reduccion-de-mamas-barcelona43133574.jpgEs denomina hipertròfia mamària al volum excessiu dels sins. El seu augment pot aparèixer com a símptoma aïllat, sobretot en pacients joves (hipertròfia juvenil) o acompanyat de la caiguda del pit (hipertròfia amb ptosis). En general es deu a un desenvolupament exagerat de la glàndula mamària o del teixit adipós i freqüentment s'acompanya d'alteració dels teixits (displàsia mamària) i d'incapacitat de lactació.

 

La reducció mamària es realitza normalment per alleujar un problema físic, un excés de volum en el pit que interfereix amb moltes activitats i causa molèsties.

 

La reducció de mames o mamoplastia de reducció és un procediment molt similar a l'elevació de mames, unp procediment quirúrgic per disminuir la grandària de les mames, mitjançant l'extirpació de greix, teixit mamari i pell, fent-les més petites, lleugeres i fermes. A més pot reduir la grandària de la areola.

 

Les dones amb mames grans poden presentar alguns problemes deguts a aquest excés de pes, com el dolor d'esquena i de coll, irritacions de la pell sota la mama i problemes respiratoris. La finalitat de la mamoplastia de reducció és proporcionar a la dona uns pits més petits i amb una forma més proporcional a la resta del seu cos.

 

Si bé hi ha un gran nombre de tècniques quirúrgiques diverses per realitzar la reducció mamària, en la major part d'elles es requereixen incisions al voltant de la aerola, una vertical en el pol inferior i una horitzontal en el plec mamari.

 

La intervenció es realitza sota anestèsia general i requereix un període d'hospitalització de 24 hores. Naturalment totes les sutures es realitzaran amb la major meticulositat per obtenir cicatrius el més fines possibles.

 

Després de la intervenció se sol col·locar algun tipus d'embenatge que varia segons les preferències de cada cirurgià, però l'endemà vostè s'anirà de l'hospital amb un sostenidor de tipus "esportiu".

 

Es tracta d'una intervenció amb un període de convalescencia menor de l'esperat, i amb unes molèsties en el postoperatorio lleus, proporcionant una reincorporació a la vida totalment "normal" relativament ràpid.